Foto. Theres Lundén. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Jag hade lite bär kvar i frysen sedan i somras, bl a hade jag en påse på 1,2 kg med mestadels röda vinbär, men även lite hallon och några svarta vinbär i, så det fick bli en sats saft av det hela
Jag kokade dessutom ihop en saftsås av blandsaft, potatismjöl och en massa hallon och jordgubbar. Jag tycker inte om risgrynsgröt så därför tycker jag inte heller om risifrutti eller ris à la malta, julens traditionella efterrätt
blandsaft,. Koka egen saft. Att koka egen saft är väldigt enkelt och kräver inte speciellt mycket jobb. Dessutom blir det både nyttigare, godare och mer hälsosamt att koka sin egen saft jämfört med att köpa saft som ofta innehåller någon typ av tillsats
2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft). 2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft)
1 del Lime blandsaft. 11 del Lime blandsaft 1 del apelsinjuice 2 delar fruktsoda grön karamellfärg frysta små gröna vindruvor kolsyreisLägg vindruvorna i frysen några timmar innan bålen ska serveras
Det resulterade i sin tur i en magiskt god blandsaft. BlandsaftIngredienser. Kram Blandsaft. I morse tömde jag frysen på alla(nästan iaf) bär som var kvar från förra sommaren
Röd blandsaft. Foto. Nicklas Thegerström. Hemlagad apelsinsaft är förfärligt mycket godare köpt, och den här är precis lagom krånglig att göra för att det ska kännas som ett riktigt åstadkommande när den är klar
Tänkte plocka av det sista på den "röda" busken också och kanske koka saft på dem eller såstoppar jag dem i frysen och kokar blandsaft på det senare om jag hittar något annat gott och blanda i
1/2 dl jordgubbssaft (vanlig blandsaft). 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Smält smöret och låt svalna. 3. Blanda ihop rågmjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.