Ta från värmen och mixa soppan tillsammans med olivoljan. Avokadosoppa med vitlök och kräftstjärtar4 port1 st liten purjolök2 msk smör2 st vitlöksklyftor1 msk ingefära, finhackad0,5 st lime, pressad1 tsk (knappt) spiskummin1 st liten röd chilifrukt, urkärnad2 st avokado1 st grönsaksbuljongtärning6 dl vatten2,5 dl créme fraiche1 dl riven ost (Västerbotten e. )salt o svartpeppar efter smak0,5 dl olivolja4 st stjälkar bladpersilja, hackad1 burk kräftstjärtar i lag1
Blanda olivolja, vitlök, dill och basilika. dl olivolja. Soppan. Skala och kärna ur avokadorna. Mixa avokadoköttet med hönsbuljong, vitlök och citronjuice till en slät soppa
Skiva vårlöken och stek i olivolja och salt. Det kanske låter märkligt att äta lax med en "soppa", men helt ärligt så kanske avokadosoppan mer är en kräm än en soppa
Jag var väldigt nyfiken på förrätten, avokadosoppa. Dekorera med lite olivolja och persilja. Avokadosoppa2 avokadosSaft från 1 lime1 röd chili1-2 dl crème fraiche0,5 l kall buljong2 vitlöksklyftorSalt, pepparGör så härMixa allt, tillsätt lite buljong i taget för att få den konsistens man vill ha
Kyld avokadosoppa och blomkålssoppa med sikrom. olivolja. När gästerna kom förra torsdagen inledde vi med små likörglas med två sorters kylda soppor i snygga lager, underst en illgrön avokadosoppa överst en blomkålssoppa, toppad med en kula sikrom
Droppa i lite olivolja i varje skål innan servering. Olivolja . Strimla laxen och hacka räkorna grovt. Blanda med riven pepparrot, dill och crème fraiche och smaka av med svartpeppar