GRÖN SMOOTHIE MED BLADSPENAT OCH AVOKADO – en skiss för tre barn. Jag är åter igen sist på bollen för det här med bladspenat i smoothien började vi med först nu i mellandagarna
Denna matiga sallad är naturligt fri från gluten (när den görs med quinoa), soja, ägg och nötter. Det går utmärkt att byta ut quinoan mot pasta, hirs (också naturligt glutenfritt), bulgur eller cous cous beroende på vad man föredrar och tål
Tänk er quinoa som får blandas med en söt vinägrett och som toppas med sommarens nektariner, tomater, avokado, grillad majs, frön, färsk basilika och smulad fetaost
Idag fick halloumiosten vara med i en varm pastasallad tillsammans med kantareller och avokado. 4 port 200 g pasta (t ex fusili eller penne) 250 g halloumiost i skivor 200 g kantareller eller annan svamp 1 vitlöksklyfta 2 avokado i stora tärningar 500 g körsbärstomater i klyftor 1 rödlök i skivor 1 persika i tärningar 1 påse färsk bladspenat Dressing. 2 avokado i stora tärningar. 1 påse färsk bladspenat
½ påse färsk bladspenat. Vänd till sist ned tomaterna, persikan och avokadon. ½ avokado. 1 port 50 g halloumiost i skivor Ett litet kycklinglår (urbenat) ½ chorizokorv i skivor En näve räkor En näve blandad svamp (t ex kantareller och champinjoner) En pressad vitlöksklyfta Saft av en apelsin 1 tsk sambal oelek ½ avokado ½ skivad röd lök 200 g körsbärstomater i klyftor ½ persika i tärningar ½ påse färsk bladspenat Fräs svampen tillsammans med vitlöken och löken i smör
Grovhacka eller mortla cashewnötterna och skär avokadon i bitar. Blanda samman quinoan med rödkål, salladslök, spenat, cashewnötter, avokado och de tinade edamamebönorna i en stor skål