Lägg färsen i en skål och blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med chilin, salt och peppar. Värm en stekpanna med olivolja, strö i socker och fräs vitlök, paprika och chili
salt & peppar. Smörgåstårtan är väldigt saftig och garneringen med rostbiff i täten gör hela tårtan. Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite creme fraiche och smaka av med salt och peppar igen
Det blev inte så mycket sömn i natt eftersom Ida har haft problem med sin astma, före fem tyckte hon att det var dags att stiga upp och jag förstår henne för det kan inte vara kul att ligga ner med de andningssvårigheterna som hon hade
Hit gör du med fördel dagen innan tårtan skall serveras. Om du även garnerar med lite salta pinnar så tänk på att inte sätta i dem förrän det är dags att servera
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Vända på brödskivorna så att den smörade sidan är nedåt och fördela avokado, fetaost och rödlök på brödskivorna
Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Denna salsa/sallad blev jag bjuden på av mormor efter jobbet en dag och kunde inte undgå att göra själv efteråt då den var så in i norden god (och enkel att göra), så här delar jag nu med mig av receptet
Det har mer varit åt det hållet att jag varit i desperat behov av antiintellektuell stimulans i stil med TV-spel, folkölsdrickande eller att stirra in i väggen
Gröp ur avokadonmed en stor sked. Lägg i skålen med mangon. Mangosalsan är klar att serveras. Dela avokado, sätt kniven i kärnan och knyck till så att den lossnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.