Avocadopasta
annabanana-1
annabanana-1

Avocadopasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser för fyra personer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 chili (ta bort kärnorna)
  • 1 lime
  • 2 mogna avocadon
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 näve basilika
  • 1 näve bladpersilja
  • 30 g (1 dl) riven pecorino
  • 30 g (1dl) riven parmesan
  • 400-500 g spaghetti

Beskrivning

    Hacka vitlöken och chilin smått, lägg dem i en skål (du kan göra såsen färdigt i en serveringsskål om du vill).

    Halvera dina avocadon och ta bort kärnorna. Skär dem i små bitar och lägg i skålen. Mosa avocadon med en gaffel lite grann – det ska inte bli puré, men det ska inte heller vara fina kuber.

    Pressa saft från limen över avocadon.

    Hacka örterna och riv ostarna.

    Lägg allt i skålen.

    Lägg till olivoljan, salt och peppar. Rör om och smaka av. Röran ska vara ordentligt salt, annars blir det inte bra.

    Koka spaghettin al dente i rikligt saltat vatten. Alexander Gullichsen rekommenderar att pastavattnet ska vara lika salt som medelhavet – så salta ordentligt och lägg sedan ännu lite extra salt till.

    Ta tillvara 1 dl av kokvattnet medan pastan kokar.

    Häll av pastavattnet och blanda spaghettin med såsen och kokvattnet till en härlig röra!

    Dekorera med riven parmesan och svartpeppar, servera direkt!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.