Hacka vitlöken och chilin smått, lägg dem i en skål (du kan göra såsen färdigt i en serveringsskål om du vill).
Halvera dina avocadon och ta bort kärnorna. Skär dem i små bitar och lägg i skålen. Mosa avocadon med en gaffel lite grann – det ska inte bli puré, men det ska inte heller vara fina kuber.
Pressa saft från limen över avocadon.
Hacka örterna och riv ostarna.
Lägg allt i skålen.
Lägg till olivoljan, salt och peppar. Rör om och smaka av. Röran ska vara ordentligt salt, annars blir det inte bra.
Koka spaghettin al dente i rikligt saltat vatten. Alexander Gullichsen rekommenderar att pastavattnet ska vara lika salt som medelhavet – så salta ordentligt och lägg sedan ännu lite extra salt till.
Ta tillvara 1 dl av kokvattnet medan pastan kokar.
Häll av pastavattnet och blanda spaghettin med såsen och kokvattnet till en härlig röra!
Dekorera med riven parmesan och svartpeppar, servera direkt!
Hittade ett recept på Avocadopasta hos Tina som lät fantastiskt gott. Då jag hade mogna avocado liggande i fruktskålen passade jag på att göra detta till lunch idag
Iallafall, i tisdags hittade jag en video på en avocadopasta som jag blev så sugen på så jag bestämde mig för att göra ett försök, jag är inte rädd för att pröva nya maträtter eller att misslyckas (ni som har sett min matvideo vet vad jag pratar om
D. u. h. a. r. k. n. s. e. ö. t. l. o. m. v. i. c. d. p. å. y. F. j. g. b. ä. f. ”. S. ,. A. x. H. G. –. …. ). E. O. I. 1. /. 2. (. 3. 0. 4. -. 5. M. é. P. L. R. K. T. U. w. t D. d l
En väldigt god pastasås. )Ingredienser. 1 kg räkor med skal2 vitlöksklyftor1 msk smör1 msk vetemjöl2 dl hummerbuljong2 dl creme fraicheSkal och saft av en halv citron2 avokadonchillipepparSalt och pepparNykokt pastaSkala räkorna
Avocadopastan ALLA talar om. Du har kanske hört talas om en viss avocadopasta som det talas om så mycket i Finland just nu att ingredienserna har tagit slut i butiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.