Fräs spenat i smör i en gryta, krydda väl med salt och peppar, blanda ner pastan. Blanda samman crème fraiche, saft och rivet skal av en ½ citron (spara resten till garnering), hackad dill, chili och senap till en sås och smaka av med salt och peppar
Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
färskspenat. Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenatenoch sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt medfärskspenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Servera medfärsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Om du toppar medfärskaräkor blir det här en riktig festrätt. Grädde, vitt vin, vitlök ochräkor. Rätten har en tydlig smak av grädde och vitlök och laxens goda smak kommer verkligen fram
Fräs spenaten i lite smör med vitlöken, salta och peppra efter smak och riv över lite muskot. Gärna med fänkål, paprika, coctailtomater, morot, ruccola och kanske några rostade solrosfrön
Njut med kallt vitt vin, eller öl. Lägg räkorna på galler i röken. Ät baguette med getost (chevre) till. Fördelen är att det snabbt smälter eventuella isrester på de räkor som legat i mitten under upptiningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.