Auberginegratäng redo för ugnen. Avsluta med aubergine, tomatsås och parmesan och mozzarella. Auberginegratäng (ca 4-5 portioner). 100-150 g parmesan, riven. Auberginegratäng (ca 4-5 portioner). 100-150 g parmesan, riven
Avsluta med att strö på parmesanosten och grädda i ugn på 220 grader i ca 20 minuter. Lägg den skivade auberginen på en plåt eller ett fat och strö över lite salt
Förutom att jag frös in äpplen så gräddade jag också en vegetarisk auberginegratäng igår. Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Lägg på ett lager aubergine, riv över parmesan och upprepa med nästa lager. 1 aubergine1 paket krossade tomater1/2 gul lök1 klyfta vitlökCa 1/2 msk tomatpuréCa 1/2 dl vitt vinBasilikaParmesanOlivoljaSalt/pepparGör såhär
Avsluta med ett lager aubergine och lägg över tunt skivad mozarella och riven parmesan. Den här auberginegratängen är just sådär enkel, utan allt för många ingredienser men ändå så mycket smak att man liksom har svårt att förstå att tomat, aubergine, ost och basilika kan bli såhär gott
Lägg sedan i en ugnsfast form aubergine, tomatsås, mozzarella, och toppa med parmesan. Strö över basilika till serveringen och toppa med lite nyhyvlad parmesan