Vi åt auberginegratängenmedvitlökssås, bönsallad och en bit bröd. Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Torka av auberginskivorna med hushållspapper och stek dem i en stekpanna med olja
Jag brukar servera den med sallad, lite marinerade bönor och. Skala och finhacka löken och vitlöken. Jag tycker att den här mycket goda och smakrika auberginegratängen är en perfekt representant för det italienska köket
Auberginegratängmed röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad medvitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Serverade den med en sallad med kål, rödlök, purjolök och paprika. Stek kycklingfärs, lök, vitlök, svamp och aubergine (allt hackat förståss) häll i krossad tomat, grädde, salt,kanel, colorit och kycklingkrydda
För inte så länge sedan visste jag knappt vad man kunde göra med en aubergine, men nu tack vare min italienska köksbibel The Silver Spoon så har jag lärt mig flera underbara recept med den här finfina grönsaken
Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med tills den är mjuk. Jag älskar smaken av stekta auberginer men vill man istället tänka på kalorierna så kan man pensla aubeginskivorna med olja och grilla dom i ugnen tills de mjuknar
Jag valde att göra en aubergingratäng (den går också att göra med zucchini). Ingen av ingredienserna kostar särskilt mycket och i varje fall jag tycker det känns extra lyxigt med hembakat bröd till
Servera med olivolja och parmesan på toppen. Vackra aubergineskivor eftre stekning i olivolja och innan montering i ugnsform där de varvas med tomatsås och mozzarella