Aubergine basilika recept

Pasta med aubergine, tomat, basilika och mozzarella

Pasta med aubergine, tomat, basilika och mozzarella

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pasta 1 st aubergine 1 tsk salt 400 gram penne 2 st vitlöksklyftor 1 st gul lök 1 msk olivolja 390 gram krossade tomater 0,5 dl vatten 1 krm salt 1 krm svartpeppar , malen Topping 1 kruka(or) färsk basilika 125 gram mozzarella Köp receptet Näringsvärde Kcal
Pasta med aubergine, tomat, basilika och mozzarella

Pasta med aubergine, tomat, basilika och mozzarella

Skölj auberginen och skär i tärningar. Tillsätt sköljd, hackad basilika och toppa med mozzarellabitar. Torka av auberginen med hushållspapper och stek den i en ny panna med olivolja i ett par minuter så den får lite färg
Kycklingpasta med aubergine och basilika

Kycklingpasta med aubergine och basilika

Skär auberginen i cm–stora tärningar. 1 aubergine. 1 kruka basilika. Fortsätt fräsa lök, vitlök, aubergine och bacon ca 3 minuter i stekpannan. Mixa basilikabladen med vitlöksklyftan och 2–3 msk olivolja. 1 vitlöksklyfta 1 aubergine 70 g bacon. 1 kruka basilika
Aubergine lasagne med mozarella

Aubergine lasagne med mozarella

Torka av vattnet från auberginen med papper och stek alla skivor på båda sidor i lite olja på hög värme tills de får lite färg
Aubergine på italienskt vis

Aubergine på italienskt vis

Skiva auberginen tvärs över i ½ cm tjocka skivor. Bred ut ett lager tomatkross i den andra ugnsformen, bred på ett lager färdigstekta aubergineskivor och täck med mozzarella
Aubergine i tomatsås med mozzarella

Aubergine i tomatsås med mozzarella

Skär mozzarellan i skivor och lägg över aubergineskivorna. Inlägget Aubergine i tomatsås med mozzarella dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Aubergine och spenatgratäng

Aubergine och spenatgratäng

Slå på tomaterna, lägg i buljongtärningen och krydda med basilika och lite malen svartpeppar. Jag har valt att grilla auberginen i det här receptet, men det går lika bra att steka den i pannan om man inte har möjlighet att grilla
Nötgratinerad aubergine

Nötgratinerad aubergine

Stek aubergineskalen lätt på båda sidor i lite olja, så att de får en aning färg och lägg i ugnsform
Ugnsbakad aubergine

Ugnsbakad aubergine

Strö över lite rostad lök och garnera med mynta eller basilika. Välsmakande aubergine som toppas med valfri fyllning, både gott och nyttigt
Fylld aubergine

Fylld aubergine

Krydda sedan med paprikapulver, salt, peppar och basilika. Nu på kvällen fick jag äntligen göra mina fyllda auberginer som jag längtat efter att prova
Aubergine med citron, vitlök och mozzarella

Aubergine med citron, vitlök och mozzarella

basilika. Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg. basilika. Lägg ruccolan på ett serveringsfat, lägg på auberginen, ringla över olja och salta