Till fem glada människor behöver du. 600g kyckling1,5 msk grillkrydda2-3 vitlöksklyftoren halv chiliolivoljasaft av 1-2 lime1/2 dl vattenfärsk koreanderSätt ugnen på 175 graderSkär filéerna i 3 delar på längden och krydda med grillkryddaHacka chili och vitlök (väldigt mycket chili och vitlök på den här bloggen har jag märkt)Fräs löken och chilin i lite olivolja
Passar även fint till pocherad fisk, grillat samt till kinesiska och asiatiska rätter. Förra veckan så invigde jag grillen här hemma och testade ett nytt (för mig) rosé som jag tänkte tipsa er om
Finns ofta i asiatiska matvarubutiker. Som ni förstår, och kanske har erfarenhet av själva, så finns det tyvärr ungefär lika många åsikter om hur både fooled pork, pulled pork och den obligatoriska bbqsåsen ska lagas som det finns burriga hipsterskägg på Södermalm
Om du tänker dig en traditionell biff med bambuskott, lägger till kyckling istället för biff och smaksätter med sesam och chili så har du denna slökokta asiatiska kycklingrätt
Jag har faktiskt aldrig varit där innan men dom ska visst servera ”En högklassig buffé som består av det absolut bästa från det asiatiska köket”, så det ska bli riktigt spännande att prova
Jag ska erkänna att jag i första läget faktiskt skickade efter de här två råvarorna på internet för att kunna laga dashi men jag tror mig ha sett både bonito och kombu i asiatiska butiker efteråt
BBQ Sås – Grundrecept som går att variera. 1 dl pankoströbröd (grövre ströbröd som finns i den asiatiska hyllan). BBQ Baked Beans från Jamie’s Food Tube 9 av. 1 dl pankoströbröd (grövre ströbröd som finns i den asiatiska hyllan)