Till apelsinsåsen använder man apelsinmarmelad, använd med fördel en utan skal (eller med tunna). 1 finriven vitlöksklyfta. 1 dl apelsinmarmelad. Marinera dem i potatismjöl, ingefära, vitlök och soja i ca 15 minuter. 1 finriven vitlöksklyfta. 1 dl apelsinmarmelad
Skala och hacka vitlöken. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, fond, fisksås, ingefära, marmelad och limeskal och -saft i en gryta under lock ett par minuter
en vitlöksklyfta. Satt och bläddrade i en mattidning hemma hos mamma och såg ett recept på orientaliska köttbullar där man hade gjort en sås med apelsinmarmelad
Till brödkrutonger brukar jag använda en gammal bric tradition eller en gammal baguette, Jag river sönder den och blandar med olivolja,salt, peppar och pressad vitlök
Skala schalottenlök och vitlök och hacka fint. Lägg ner schalottenlök, vitlök och ingefäran och fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg, ca 2 min. Blanda ner kokosmjölk, 1,5 dl hönsbuljong och apelsinmarmeladen. 1 vitlöksklyfta. 1 msk apelsinmarmelad
Skala schalottenlök och vitlök och hacka dem fint. 1 vitlöksklyfta. 1 msk apelsinmarmelad. Lägg ner schalottenlök, vitlök och ingefära i pannan och fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg, ca 2 min. Blanda ner kokosmjölk, 1,5 dl hönsbuljong och apelsinmarmelad. 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 2 cm färsk ingefära. 1 msk apelsinmarmelad
Vänd i svamp, zucchini, vitlök, lök och nötter. Fintärna vitlök och lök, fräs 5 minuter i olja med rosmarin i kastrullen på medelvärme. 1 vitlöksklyfta. 1/2 dl apelsinmarmelad, skotsk typ