Mät upp apelsinmarmeladen i en kastrull men tag bort ev hela bitar. ½ dl apelsinmarmelad. ca 28 stycken150 g smör/margarin1 dl strösocker1 äggula3½ dl vetemjölFyllning400 g mandelmassa1½ msk äggvita3 msk hackade apelsinskalRöd karamellfärgPensling och garnering1 ägg½ dl apelsinmarmelad2 tsk vattenröd karamellfärghackad sötmandel (finns i påse)Ugnsvärme - 225 graderBörja med mördegen
Låt kakan svalna. Blanda kakaon med sötningsmedel. Häll i lite yoghurt, ca 2 msk, så att kakaon löser sig (tar du för mycket yoghurt blir det bara 'kakaodroppar' i yoghurten istället för en tjock slät chokladmassa). 4 msk kakao. 5 msk kakao
Apelsinmarmelad. Dela den avsvalnade kakan i två delar. Bred på ett tunt lager apelsinmarmelad på ena delen (jag använde sån marmelad på flaska = inget kladd
Bred på apelsinmarmeladen och lägg ihop bottnarna på ett fat. 11 1/2 dl fast apelsinmarmelad. 1Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 1 timme, känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan kallna och skär den i 2 bottnar
Du kan också lägga en rand apelsinmarmelad eller fast plommonsylt på varje deglängd. Tillsätt kakao, apelsinskal och äggula och rör kraftigt så att allt blandar sig väl