Smörj in ankan med citronsaft, salt och vitpeppar samt soja och five spice. Tillsätt soja, madeira, cognac, calvados eller sherry samt salt och peppar samt avsluta med lite söt gele
en droppen soja. Anka med apelsinsås – Canard a l’orange – är en sådan rätt. Häll i en droppe soja. Efter en stund stod jag där med smakrik anka och en sås som balanserade den lilla beskan från apelsinskalet med juicens friska sötma
Kinesisk soja. Tillsätt vitlöken, sirapen, sojan och chilin, här gäller det att smaka av så att man hittar den rätta balansen mellan, syra, sälta, hetta och sötma, låt sjuda några minuter
Blanda med soja, vinäger och sesamolja. Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
När de börjar bli mjuka ha i sojabönor, brysselkålsbladen och svartkålen. Idag, så här dagen före den stora ringningen fick det bli anka med gröna grönsaker, vissa av dom nyskördade
TIllsätt riven ingefära, vatten, grönsaksbuljong och soja. Anka alltså. Precis som förra gången jag lagade anka, så har jag återigen insett att jag äter alldeles för lite av denna varan
Denna gången simmade ankan i en fikonsås, efter ett recept märkt med GOTT från gröna skattkistan. En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka