1 tsk kinesisk soja. 1 tsk kinesisk soja. Måste bara få dela med mig av detta underbara recept. Det är supergott och fungerar utmärkt som bjudmiddag eftersom det går att förbereda
krås ur ankan, skölj den och torka den med papper. Fyll ankan med äpplen. Lägg ankan i en ugnsform. Lite tärnade lök samt rotfrukter morot och rotselleri blir också god sås sen om det får steka med ankan i ugnsformen
Kinesisk soja. Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel. Det är vitlök som är fermenterad, smaken är mycket mild, lite söt och en dragning åt anis hållet, smakar egentligen inte alls vitlök
Denna gången simmade ankan i en fikonsås, efter ett recept märkt med GOTT från gröna skattkistan. En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka
Dagen efter hade även Sofias syster Anka kommit ikapp oss och anslutit. Chen, som en gång var kinesisk student från Peking om jag inte missminner mig, föll för Urban och beslöt sig för att bli österbottning, hade tagit vår önskan om genuin kinesisk mat på allvar
Anka. När ankan är gyllenbrun och fin, häll av eventuellt fett och rör ner chilin, salladslökarna, cashewnötterna och sesamfröna och vänd runt ordentligt