Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Ta bort såsen från värmen och riv ned ingefäran och sila genom en sil
Finhacka chilin och vitlöken samt riv ingefäran. Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Hade nog tagit lite färsk ingefära också om inte vi ätit så mycket ingefära tidigare i familjen. Insåg när jag såg att hel Anka såldes att det har jag nog aldrig provat det
TIllsätt riven ingefära, vatten, grönsaksbuljong och soja. Anka alltså. Precis som förra gången jag lagade anka, så har jag återigen insett att jag äter alldeles för lite av denna varan
Ankbröstet är tillagat och marinerat i varma kryddor som stjärnanis, ingefära och kanel som sedan serveras med en nudelsallad med japanska udonnudlar, kinakål, gurka och chili
Strimla kålen fint, skär salladslöken i bitar och riv ingefära och vitlök. Anka var verkligen perfekt att göra på muurikka, inne osar den för mycket och på en grill brinner och ryker den mycket av allt fett
Blanda soja, sherry, socker, stjärnanis, koriander, teriyakisås och ingefära i en kastrull. 5 cm färsk ingefära, finhackad. 5 cm färsk ingefära, finhackad
Lägg ankan i en stekpåse och slå på marinaden. Vänd runt så ankan blir helt täckt av marinaden. Låt ankan ligga i stekpåsen med marinaden, cirka ett dygn i kylskåp
Sötsyrlig dressing1 dl japansk soja 0,5 tsk sesamolja 2 klyftor vitlök 1 limefrukt 6 cm ingefära 1 röd chilifrukt 2 msk ljus sirap 2 msk honung. Stekt bok choy med rostade sesamfrön2 bok choy fettet, från den stekta ankan sesamfrön soja
Blanda vattnet i en kastrull tillsammans med en morot som du delat i grova bitar, en sharlottenlök som är skalad och halverad, ingefära som är skalad och delat i grova bitar, samt alla övriga ingredienser