Tillsätt ev mer dijonsenap och vitvinsvinäger. Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott. Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god
Man kan alltid hälla i mer vinäger och senap om man inte är nöjd med smaken. Min goa vän Sandra lärde mig att göra Aioli och det var verkligen lika enkelt som hon sa
Smaksätt sedan med vinägern, salt, peppar och en nypa cayennepeppar. Igår gjorde vi en härligt god fisksoppa på lax och torsk och till den så serverade jag en hemmagjord aioli
Rör ihop senap, äggulor och vinäger i en skål. 1 tsk dijonsenap1 tsk vinäger2 äggulor3 dl olivolja5 vitlöksklyftorsaltcayennepepparGÖR SÅ HÄR. 1 tsk vinäger
Börja med att vispa äggulorna med vinägern, tillsätt oljan droppvis tills du får en fast emulsion. Serverade med en solgul aioli, mycket citron och ett gott bröd därtill
Aioli. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar. 2 msk rödvinsvinäger
De flesta sorter som finns att köpa, smakar alldeles för starkt av vinäger, tycker jag. Aioli med mycket smak av vitlök använder jag ofta till grillat, skaldjur, fisk, ägg, avocado eller till en sallad
Häll så på vin, vinäger och fond och strö i koriander och rosmarin. Servera i djup tallrik på en bädd av grönsakerna, med en klick Aioli med hackad Bladpersilja till