Ingredienser för 2 personer250 gr kycklingfilé50 gr finhackad gul lök1 klyfta vitlök1 msk rapsoljasalt och pepparca 2 cm finhackad chilipeppar (smaksak)1 tsk curry1 tsk ingefära1 msk tomatpuré1,25 dl kokosmjölk light1 tsk socker50 gr vindruvor i halvor1 tsk finrivet limeskal0,25 dl hackade cashewnötterharicots verts efter egen smakGör på följande sättStek kyckling i olja en stekpanna, tillsätt löken efter en stund
Afrikansk biffgryta bjöd pappa på i helgen. Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Hetta upp oljan och fräs kryddan och vitlöken under omrörning en kort stund. Jag använde en afrikansk riskrydda som smaksättning, men du kan givetvis använda vilka kryddor du vill
Skala och finhacka löken och vitlöken. Eftersom periperi ibland används i afrikansk mat, tänkte jag att jag skulle använda såsen i en maträtt inspirerad av de afrikanska köken
Tillsätt vitlöken och den afrikanska kryddan. Skala och strimla löken och skala och finhacka vitlöken. Denna kanongoda afrikanska spenat och äggrätt gick otroligt snabbt och enkelt att sno ihop
Fräs curryn i olja, lägg i vitlök och rödlök och fräs några minuter. Afrikansk älggryta600 g grytbitar1 msk curry1-2 vitlöksklyftor, rivna1 msk färsk ingefära, riven1 rödlök, klyftad1 burk krossade tomater1,5 tsk salt2 krm svartpeppar1 buljongtärning2 dl vattenTillbehörbulgur, matkorn eller couscousbanan, ananas, mandarinklyftor, mango, papaya, avokado, gurka, russin, kokos, majs el dylyoghurtBryn köttet i olja och lägg över i en gryta. 1-2 vitlöksklyftor
skala och finhacka löken och vitlöken. Efter att ha kikat på lite olika recept föll valet på denna härligt gula afrikanska böngryta med kryddad kål från Tanzania
Blanda oliver, vitlök, citronskal, chalottenlök och ingefära. I boken finns både klassiska afrikanska rätter som har gått i arv från mor till dotter i århundraden, och Marcus egna, afrikainspirerade recept
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Skala och dela vitlökarna. Den roliga och innehållsrika afrikanska grillkryddan köpte jag i rättvisebutiken Globalen här i Uppsala, men du kan naturligtvis använda någon annan liknande kryddblandning om du inte har just den i ditt skafferi