Abborrfile recept

16 Spara
Havsabborre.

Havsabborre.

Déglacera stekpannan med vinet och grädden samt tillsätt denresterande finskurna dillen och gräslöken, låt koka ihop och närsåsen är lagom tjock låter du den gå via mixern så att denskummar sig och då häller du den därefter direkt på dina tallrikaröver pilgrimsmusslan
1 Spara

Fisksoppa för många...

1 kg lax (eller röding om laxen är fredad)1 kg Gös2 st stora sikar1 kg abborrfilé6-8 st förkokta kräftor ( Inte frysta eller utländska)1 stor kålrot4-5 st färska rödbetor med blast5 st Morötter (" från jord till bord")6-8 st nypotatisar (enligt tillgång) 1 st purjo1 hel blomkålÖrter. 1 kg lax
1 Spara
Abborren, havets prins

Abborren, havets prins

Om man skall försöka sig på att definiera de olika fiskarternasbeteenden och livsstilar i lyriska ord och med utgångspungt i vadsom redan är känt så tycker jag att abborren passar utmärkt attomnämnas som prinsen bland fiskar vi har i det Österbottniskafarvattnen, rovfisk som den är tar den för sig av den föda somerbjuds med en beräknande nyfikenhet och en försiktig glupskhet
1 Spara

Abborrpytt

Skär fisken i tärningar. Skrapa potatisen och kärna ur paprikan. Skär alla grönsakerna i tärningar. Stek lök och potatis och rör sedan ned resten av grönsakerna och till sist fisken
0 Spara

Fisk i mikron

 Lägg fisken i bitar på ett mikrotåligt fat. Fördela lök, gräslök, fänkål, tomater och dill på fisken. Servera fisken med till exempel kokt potatis och råkost av vitkål och morötter
Sökförslag och sidor