om du har färsk abborrfile, sikfile, gädda eller lax, lägg filéerna att ligga i marinaden i minst 1 timme, därefter steker, grillar, kokar eller halstrar du dem
1 kg lax (eller röding om laxen är fredad)1 kg Gös2 st stora sikar1 kg abborrfilé6-8 st förkokta kräftor ( Inte frysta eller utländska)1 stor kålrot4-5 st färska rödbetor med blast5 st Morötter (" från jord till bord")6-8 st nypotatisar (enligt tillgång) 1 st purjo1 hel blomkålÖrter. 1 kg lax
Laxceviche (hon tog lax istället för abborre) recept och bild från coop. Jag tittade in till mamma i hennes middagsstök och provsmakade lite innan gästerna kom
Nästa dag stekte han abborrfileér till salladen. Där bjöds på laxsoppa (kokt lax, fänkål och potatis med rå rödlök och dill vid sidan av) och tårta till kaffe/te