Abborrfile fisk recept

Fisk Florentine

Fisk Florentine

Ibland får man ta det man har hemma, så Jag använde abborrfile, fryst hackad spenat, citronpeppar. Fisk,
Stekt abborre

Stekt abborre

Så här gör du Salta lite på fisken och stek sedan i smör med skinnsidan ned tills gyllene. Vänd på fisken och låt steka färdigt tills köttet börjar vitna
Syrad grädde

Syrad grädde

Servera till stekt fisk, som här stekt inlagd abborrfilé. Vispa samman grädden med ättiksprit, salt och peppar
Friterad Abborre i Sötsursås

Friterad Abborre i Sötsursås

Abborrfile har vi ju i frysen, fiskade ju en del i höstas. O jag har varit sugen på lite fisk o min sötsursås
Smörstekt abborrfilé med kall örtsås

Smörstekt abborrfilé med kall örtsås

Finns det något godare än färsk fisk. Och då menar jag inte sådan som fiskats för några dagar sedan och, likt nästan all fisk som säljs här på östkusten, fått ta vägen över fiskauktionen i Göteborg
Stekta panerade abborrfiléer à la mormor!

Stekta panerade abborrfiléer à la mormor!

Abborrfileer i sig själv är ju inte precis studerande-mat om man inte (som jag, höhö) råkar ha aktivt fiskande morföräldrar som skänker mig en eller två abborrfileer lite nu och och då
Grillad Abborre i folie och jätteräkor på spett

Grillad Abborre i folie och jätteräkor på spett

Tag fram Aluminiumfolie och laga två stycken lagom stora ark av en bit folie, just så stora att du får plats för några abborrfileér och tillbehören

Matäventyr på Gotland

De bjöd på fin miljö och vi åt en god fisk- och skaldjursgryta. FolhammarsFolhammarsSallad med lammrostbiff på SmakrikePulled pork på SmakrikeTillsammans med vår bil Mimmi och tog vi båten till Gotland

Klyftpotatis

Fiskpinnar av abborrfile,. Dubbelpanerar abborrfileerna , först i mjöl, sen i uppvispat ägg och sist i Panko, innan jag steker i olja o smör

I lunden den gröna

Servera till abborrfilen eller bara pensla fisken med såsen förren du steker eller grillar den. En krämig nässelsoppa med nybakat rågbröd till, en byxad abborrfile stek i smör med en harsyresås, eller en sikfile med ängssyresmör och pressad potatis, det ni en försmak av sommaren