Abborrfile basilika recept

Cha Ca - fisk med dill, ingefära och gurkmeja

Cha Ca - fisk med dill, ingefära och gurkmeja

färsk koriander, mynta och asiatisk basilika till serveringen (fråga efter perillablad eller tia to i din asiatiska affär, finns det så kommer du ett snäpp närmare originalet)

Vitlöksmarinerad abborrfilé

Bryn smör i stekpannan och stek filéerna ett par minuter på båda sidorna, krydda och slå över marinaden och grädden, låt sjuda några minuter, strö över basilikan

Stekt abborrfilé med timjandoftande tomatsallad

Riv i basilikabladen och blanda. ½ kruka röd eller grön basilika. Gör sparris och sallad först. Skär sparrisen på längden och förväll ett par minuter i lättsaltat vatten

Fisk med dill, ingefära och gurkmeja

Asiatisk basilika (fråga efter pertillablad eller tia to i din asiatiska affär). Rör ihop ingredienserna till marinaden i en skål

Abborrburgare

1 msk finhackad, färsk basilika. Börja med bröden. Smula ner jästen i en bunke. Häll det fingervarma vattnet över över och rör tills jästen löser sig