Fördela salladen över och lägg på abborren och tomaterna. Vänd abborrarna först i vetemjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet som blandats med citronpepparn
Fördela salladen över och lägg på abborren och tomaterna. Vänd abborrarna först i vetemjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet som blandats med citronpepparn
Körde på småjiggar och spinnare för att få abborre. Lyckligtvis fick lillkusinen en gädda på dryga 2,5 kg som han donerade till behövande skäggo, dvs mig. 1 kg gäddfärs 2 ägg ströbröd salt peppar gräslök 2 msk grädde persilja mjöl smör att steka i Mal färsen i köttkvarn tre gånger så försvinner benen. 2 ägg ströbröd
När jag var liten tyckte jag om hönökaka med smör och skinka, mormors och morfars pannkakor med stekt fläsk, mammas fläsk med löksås, mammas fläskpannkaka (ser ni ett mönster
Jag har fortfarande massa abborre kvar men nu ligger den i frysen, färdigpanerad och förstekt. ) Idag gjorde jag en himla smakrik sallad med abborre och frukt som jag lade på ett tunnbröd och sedan serverade med en jättegod röra med ägg, keso och crabfish (rester från tapasen igår + lite stenbitsrom) Himla mumsigt och fräscht var det
Sen stekte jag dem i smör och olja, får vara ganska mycket fett i pannan så att paneringen har en chans att suga upp det och bli sådär härligt knapriga
Igår letade jag fram några fileér av abborre som vi gjorde middag av. File av 4 st abborrarca 1dl Vetemjöl1 vispat äggStröbrödSmör att steka iSalt & PepparSås. 3 dl gräddfil1 knippe dill2st vitlöksklyftorSalt & PepparVänd fileérna i vetemjöl, doppa dom i ägget och vänd dom i ströbröd. 1 vispat ägg