Börja med lagen. Tillsätt kantareller, morot och lök. Torka av abborrfiléerna med hushållspapper. Servera med kokt färskpotatis och syrad grädde (se recept)
Så här gör du Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar. 300 g kantareller. Så här gör du Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar
Servera abborrenmedkantareller, kronärtskocka och nykokt färskpotatis. olja med neutral smak. Bryn kronärtskocka och kantareller i olja tills de har fått fin brynt färg
Tina kantareller i en skål i kylen över natten eller mikra dem. Red kantarellsåsen med maizenaredning. Sila av och spara den lag/spad som från kantarellerna och använd sedan till såsen - byt mot vatten i receptet nedan
Abborre5 dl vatten 1 msk salt 500 g abborrfilé, byxad. Tillbehör5 knippmorötter (gärna i olika färger) salt 200 g kantareller smör (till stekning) ängssyra (till garnering). Smörsås med ängssyra2 bananschalottenlökar 2 msk vitvinsvinäger 1 dl vitt vin, torrt 4 dl grädde 150 g smör, delat i små kuber salt 25 g ängssyra
Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. 200 g färska kantareller. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g abborrfiléer ca 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g färska kantareller Pepparrotspotatis
Smaka av med senap efter egen smak, peppra och salta eventuellt – tänk på att senapen saltar. Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen