Abborre med kantareller recept

Inlagd abborre med kantareller

Inlagd abborre med kantareller

Börja med lagen. Tillsätt kantareller, morot och lök. Torka av abborrfiléerna med hushållspapper. Servera med kokt färskpotatis och syrad grädde (se recept)
Stekt abborre och kräftpanna med kantareller

Stekt abborre och kräftpanna med kantareller

Så här gör du Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar. 300 g kantareller. Så här gör du Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar
Abborre i vitt vin

Abborre i vitt vin

Smaka av med salt och peppar. Ansa kantarellerna och dela dem om de är stora. Stekt abborre. Servera fisken direkt tillsammans med lättkokta grönsaker
Panerad abborre med kantarellsås

Panerad abborre med kantarellsås

Tina kantareller i en skål i kylen över natten eller mikra dem. Red kantarellsåsen med maizenaredning. Sila av och spara den lag/spad som från kantarellerna och använd sedan till såsen - byt mot vatten i receptet nedan
Lättbakad abborre med smörsås

Lättbakad abborre med smörsås

Abborre5 dl vatten 1 msk salt 500 g abborrfilé, byxad. Tillbehör5 knippmorötter (gärna i olika färger) salt 200 g kantareller smör (till stekning) ängssyra (till garnering). Smörsås med ängssyra2 bananschalottenlökar 2 msk vitvinsvinäger 1 dl vitt vin, torrt 4 dl grädde 150 g smör, delat i små kuber salt 25 g ängssyra
Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Servera med pytten, såsen och kokt färskpotatis. 1 liter färska kantareller. 1 liter färska kantareller 320 g kräftstjärtar 2 krm salt 1 krm peppar 1 dl hackad färsk gräslök Sås
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. 200 g färska kantareller. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g abborrfiléer ca 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g färska kantareller Pepparrotspotatis
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. 200 g färska kantareller. Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén
Stekt fisk med senapsstuvad potatis och kantareller

Stekt fisk med senapsstuvad potatis och kantareller

Smaka av med senap efter egen smak, peppra och salta eventuellt – tänk på att senapen saltar. Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

ex lax, sik eller abborre i stället. Eftersom barnen älskar fisk och svamp, så hade hon tagit fram kantareller, några rödingar och en öring ur frysen