3 minuters tunnbröd
emiliasch
emiliasch

3 minuters tunnbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6-8 st
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl filmjölk

Beskrivning

    1. Nyp ihop smör och de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölk och blanda ihop till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet.
    2. Dela degen i 6-8 bitar. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2-3 mm tunna
    3. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel
    4. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan och lägg sedan i brödet. Vänd brödet när det får bruna fläckar (efter ca 1 1/2 min). Anpassa värmen hela tiden så att brödet inte bränns.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.