1. Nyp ihop smör och de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölk och blanda ihop till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet.
2. Dela degen i 6-8 bitar. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2-3 mm tunna
3. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel
4. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan och lägg sedan i brödet. Vänd brödet när det får bruna fläckar (efter ca 1 1/2 min). Anpassa värmen hela tiden så att brödet inte bränns.
Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
Flera har frågat efter recept på tunnbröd så här kommer ett. Platta ut bullarna så dem blir runda och kavla ut jätte tunna runda brödskivor, ca 2-3 mm, på ett bakbord
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Tunnbröd. Dessa tunnbröd passar då utmärkt att använda till fyllda rullar. Tunnbröd. Så här på sommaren är det perfekt att kunna göra wraps med goda fyllningar och stoppa i picknick-korgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.