Örtmarinad olivolja recept

Helgrapport och helgmat!

Helgrapport och helgmat!

Kvällens huvudrätt, kall rostbiff som eftermarinerats i en örtmarinad,. ca 3 msk olivolja. ca 3 msk olivolja

Woka på grillen

Här vin & örtmarinad oxfilé. olivolja. Ringla över olivolja och finriv ingefäran. olivolja. Årets nya pryl till grillen här hemma är en grillwok
Marinera mera

Marinera mera

God örtmarinad till sojafiléer, tex dessa. Färsk basilika och timjan, hackad vårlök, olivolja, citron – rivet skal och saft, 1 stänk rödvinsvinäger, 1 röd chili (utan kärnor), salt och peppar

Örtmarinad med balsamvinäger

1 dl olivolja .  Blanda alla ingredienserna i en skål. Lägg i bitar av kött eller kyckling och marinera 12-24 timmar

Kycklingspett i örtmarinad

½ dl olivolja. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa alla ingredienserna till marinaden i en matberedare eller i en glasmixer

Fläskkotlett i örtmarinad

Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. 6 msk olivolja. Lägg timjan- och rosmarinbladen i en skål

Fläskkarréspett i örtmarinad

2 dl olivolja. 2 dl olivolja. 8 spett. Tillagningstid. 40 min. 8 bambupinnar. 600 g fläskkarré. 2 vitlöksklyftor. 1 kvist rosmarin

Oliver i örtmarinad

1/2 dl olivolja. Häll av spadet från oliverna. Blanda oljan med örthacket. Salta eventuellt. Vänd ner oliverna i oljan och strö över citronskal

Fläskkarréspett i örtmarinad

2 dl olivolja. Låt pinnarna till spetten ligga en stund i vatten så att de inte börjar brinna vid grillningen

Marinad till kyckling.

1 dl olivolja. Hacka eller pressa vitlöken, blanda alla ingredienser, häll i dubbla påsar och in i kylen

örtmarinerad vitlök

Marinaden kan så klart varieras beroende på vilken smaksättning du själv gillar men örtmarinad är ganska standard och bra att börja med