Om hjortronet är det norrländska guldet så är åkerbäret den dyrbara norrländska rubinen. Och som jag har letat denna dyrgrip men det har varit lättare sagt än gjort TILLS jag besökt julmarknaden på Hängnan i Luleå under helgen- där såldes den av en man som tillverkat den själv så då passade jag på att köpa en burk
Jag vispade grädde och blandade i lite åkerbärssylt och det blev riktigt gott. Första gången jag introducerades för belgiska våfflor på riktigt var vid ett besök på ett badland i Budapest i somras där det var mycket populärt
Vispa grädde och blanda i åkerbärssylten. 4 msk åkerbärssylt. 4 msk åkerbärssylt. Semletider närmar sig och nu för tiden finns allt från wraps till tårta
Osttryffel med varm åkerbärssylt & sotad getost. Det måste ha gått riktigt bra för Oaxen under 2009 för var och varannan matblogg, högt som lågt, har gjort ett besök där i år
Min favorit var åkerbärssylt somnågon hade "lånat" från sina hyresvärdar. Jag gjorde en vild chansning och provade att planera in en brunch, fast förra gången blev totalflopp, med en massa avbokningar
Åkerbärsparfait4 äggulor2 dl strösocker4 dl vispgrädde1,5 dl åkerbärssylt (eller annan sylt om man vill göra en annan bärparfait) eller 3 dl färska bär