Servera grädden till våfflorna tillsammans med färska bär och lönnsirap. När du har en slät smet utan klumpar är det bara att grädda dina våfflor i ett hett belgiskt våffeljärn
Grädda våfflorna gyllenbruna. Klassisk våffla med en klick lättvispad grädde och färska hallon♥. Toppa med en klick lättvispad grädde och färska hallon
eller med jordgubbssylt och vispgrädde Belgiskavåfflor. Det belgiska våffeljärnet däremot kommer att användas flera gånger och varianten med nutella, banan och grädde var helt i min smak
Det är ju våffeldagen nästa vecka och vi tjuvstartade redan idag med lite härligt tjocka belgiskavåfflor, man glömmer bort hur gott det är tillsammans med grädde och jordgubbssylt
Blanda mjölen med mjölken och vattnet. Testade dessa goa belgiskavåfflorna som är glutenfria. Häll på smet i det belgiska våffeljärnet och fäll försiktigt ner locket
Vispa i vetemjöl och vaniljsocker med en elvisp. Dela några jordgubbar, blåbär eller hallon och tryck i degen innan gräddning så får du goda bärvåfflor
Receptet kommer från Leila Lindholms bok One more slice. Har ett våffeljärn hemma för att göra lite tjockare belgiskavåfflor,kunde inte bestämma mig för om jag ville ha det eller klassiska våfflor idag, så därför fick det bli både ock
Till våfflorna serverade jag vispad grädde och tinade blandade bär smaksatta med lite Stevia Strö. Maken är bortrest och jag är hemma och VABar med tre barn
Bakar du med bakpulver istället för jäst behöver du inte heller vänta på jäsningen utan du har rykande varma krispiga gyllengula våfflor på mindre än en halv timme
Man kan ju äta de med färska bär,grädde,glass,choklad,lönnsirap ja allt möjligt. Så i dag har jag nya krafter och firar det med nygräddade våfflor och inte vilka som helst utan belgiska som är enligt mig de allra godaste, lite lyxigare dessutom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.