Klassisk lapp med receptet visat både i text och bildliktVi bakar och lagar mat som hon ficki julklapp för fem år sen fick de och det hade blivit så gott att hon ville göra det hemma också så i söndags kväll bjöd hon mig och L på äppleniugn med vaniljglass
Igår gjorde jag de här smördegsinbakadeäpplena med kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigttrevligt
Igår upptäckte jag att vi hade smördeg som höll på att gå ut i kylen och några äpplen som såg lite ensamma ut i kylskåpet så då bestämde jag mig för att göra smördegsinbakadeäpplen med kanel och socker tillfikat
Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Vare sig det är äppelsäsong eller inte gör jag gärna de här goda ugnsbakadeäpplena med en härligfyllning av mandlar, råsocker, kanel, vanilj, smör och sirap
Lägg äpplet i en litenugnsform eller ugnsfasttallrik. Hyvla ett par skivor smör och lägg på. Sätt in formen högt iugnentill smöret smält och äpplet mjuknat
Och lite på mindietcraving våfflor med vaniljglass, lönnsirap och bacon som jag varken vet vart den kom ifrån eller förmådde mig att tillaga när jag väl fick äta igen