Äpple schalottenlök recept

Picklade äpplen, Discovery

Picklade äpplen, Discovery

ex linguini Svart trumpetsvamp Smör 1 vitlök 1 schalottenlök 1 knippe. ex linguini Svart trumpetsvamp Smör 1 vitlök 1 schalottenlök 1 knippe
Äpple – fredagsdrinken

Äpple – fredagsdrinken

Tyvärr tål jag inte längre äpple i dess naturliga form, så jag får helt enkelt förädla dem. Carpaccion ska toppas lätt med parmesansås, äppelkaviar, havtorn, krasse och syltad schalottenlök
Hel kyckling med äpple i lergryta

Hel kyckling med äpple i lergryta

Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Grönkålspaj med äpple och valnötter

Grönkålspaj med äpple och valnötter

Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. 2 st schalottenlökar. 2 st äpplen. Pajdeg. Lägg mjöl, havregryn, smöret i bitar i skålen till matberedaren och mixa till en smulig massa
Ugnsbakad kotlettrad med äpplen

Ugnsbakad kotlettrad med äpplen

Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena på mitten. Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med rödlök och äpplen i botten av en ugnssäker form
Knivmusslor med äpple och kavring

Knivmusslor med äpple och kavring

Skär schalottenlök och vitlök i lite grova bitar. Tvätta och riv äpplena grovt med skalet kvar. äpplen - Ingrid Marie
Oxfilé med svartrötter och ugnsbakat äpple - Recept | Arla

Oxfilé med svartrötter och ugnsbakat äpple - Recept | Arla

Dela äpplena i halvor och ta bort kärnhusen. Servera med svartrötter, äpple och sås. 2 äpplen. 2 schalottenlökar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 800 g svartrötter ½ dl Arla® Smör-&rapsolja oliv 2 msk hackad färsk timjan ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 äpplen 4 tsk rårörsocker 4 msk Arla® Svenskt Smör 2 schalottenlökar 1 liten palsternacka 2 dl Arla Köket® vispgrädde 5 krossade enbär 1 msk kalvfond
Mos på potatis och äpplen

Mos på potatis och äpplen

Skala och koka potatisen, finhacka schalottenlökarna och grovhacka persiljan. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i bitar samt riv vitlöksklyftan
Calvadossås med äpple och grov senap

Calvadossås med äpple och grov senap

2 st schalottenlökar, finhackade. 2 st svenska äpplen, fasta i köttet. Gör så här. Fräs löken och fintärnade äppelbitar (spara hälften av äppeltärningarna till garnering) i smöret utan att det tar färg