Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
en klick smör. Ev 1 msk smör. Potatismos. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Värm mjölken. Pressa den kokta potatisen och vispa den fluffig med elvisp tillsammans med mjölken
Bakad potatis med lite smör, salt, riven ost och en god röra är otroligt gott tycker jag. Förutom en god röra brukar vi alltid ha i en klick smör, lite salt och riven ost
Smör. 2 msk äppelchutney med pepparfrukt+ vitlök (Kiviks). Dela tomaterna i klyftor (6 på varje) Lägg dem på ett ugnsfast fat och ringla olja och balsamvinäger över
Ha i grädden och smöret och krydda med salt och svartpeppar. Köttfärsjärpar med sellerimos och äppelchutney, 4 pers. 25 g smör. Hetta upp smör i en stekpanna och stek järparna runt om ca 7-8 minuter. Köttfärsjärpar med sellerimos och äppelchutney, 4 pers Köttfärsjärpar. 25 g smör
Så jag gjorde inget mer än att salta, peppra, och bryna den i smör, hällde sedan på ett glas vatten och lite oxfond och lät den stå i sin stekgryta i 125 grader tills genomstekt (typ 75 grader)