Äppelchutney smör recept

Äppelchutney

Äppelchutney

Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Äppelchutney

Äppelchutney

Fräs löken i smör i en gryta. Arla® Svenskt Smör. Skala och hacka löken. Skala och skär äpplena i bitar. Tag bort kärnorna
Saffrans- och äppelchutney på selleristjälkar eller på kex

Saffrans- och äppelchutney på selleristjälkar eller på kex

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 st röda äpplen 1 st rödlök(ar) 2 msk ingefära , grovhackad 1 gram saffran 2 msk smör 2 msk honung 1 dl vatten 0,5 msk äppelcidervinäger 1 st selleristjälkar , el
Bratwurst med mos och äppelchutney

Bratwurst med mos och äppelchutney

en klick smör. Ev 1 msk smör. Potatismos. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Värm mjölken. Pressa den kokta potatisen och vispa den fluffig med elvisp tillsammans med mjölken
En dag på…Korvkurs på Allé

En dag på…Korvkurs på Allé

Jag, Marianne och Karin och vi tog oss an fläskkorv med äppelchutney. Finhacka och mjukstek lök, vitlök, spansk peppar och äpple i smör
Amoz tomatkyckling

Amoz tomatkyckling

Smör. 2 msk äppelchutney med pepparfrukt+ vitlök (Kiviks). Dela tomaterna i klyftor (6 på varje) Lägg dem på ett ugnsfast fat och ringla olja och balsamvinäger över
Kryddbakad långkokt fläskkarré

Kryddbakad långkokt fläskkarré

Potatis, äppelmos och äppelchutney. Smält smöret sakta i en kastrull. 4 msk smör. 4 msk smör. Lördag, en perfekt dag för långkok

masala dosa på rester

Vi har två ynka små potatisar kvar, men hade desto fler morötter, så igår åt vi masala dosa med morotsfyllning, och äppelchutney

Sandra gästbloggar i bistron

Ha i grädden och smöret och krydda med salt och svartpeppar. Köttfärsjärpar med sellerimos och äppelchutney, 4 pers. 25 g smör. Hetta upp smör i en stekpanna och stek järparna runt om ca 7-8 minuter. Köttfärsjärpar med sellerimos och äppelchutney, 4 pers Köttfärsjärpar. 25 g smör
Äppelchutney med chilisting

Äppelchutney med chilisting

Så jag gjorde inget mer än att salta, peppra, och bryna den i smör, hällde sedan på ett glas vatten och lite oxfond och lät den stå i sin stekgryta i 125 grader tills genomstekt (typ 75 grader)

Rödkål och äppelchutney

Fräs allt i smör i en stekpanna på svag värme ca 5 min. 50 g Arla® Svenskt Smör. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor