Äppelchutney med lök och honung recept

Äppelchutney med kanel

Äppelchutney med kanel

Skala och finhacka löken. Blanda äppelcidervinäger med socker, salt ochhonung i en kastrull. se och det följde jag i princip till punkt och pricka, fast jag lät en kanelstång koka med

Rabarber & äppelchutney

Lägg allt i en kastrull med tjock botten, häll i chilin och kryddorna, fräs i olja i några minuter utan att det tar färg och tillsätt vätskan ochhonungen
Äppelchutney med lök och honung

Äppelchutney med lök och honung

Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar. Chutneyn kan redas med lite majsstärkelse, Maizena, utrört i lite vatten
Squash- och äppelchutney

Squash- och äppelchutney

Tärna squash, äpplen ochlökoch lägg alla ingredienser i en kastrull. Dela squashen på längden och gröp ur kärnhuset
Jura och fläsksida

Jura och fläsksida

Jag gjorde choppade ned en kruka rosmarin, en röd pepparfrukt, en vitlök, salt och peppar och rörde ihop detta med lite olivolja ochhonung

Hjortron och äppelchutney

Finhacka lökenoch de urkärnade och skalade äpplena. Lägg hacket i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna

Äppelchutney

Förvara dem svalt och mörkt så håller den sig flera månader. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 1 timma. Sätt på locken och låt stå 3 veckor för att mogna. 1 kg skalade och grovhackade syrliga äpplen. 2 finhackade gula lökar. 0,5 dl honung. 4 krossade vitlöksklyftor

Äppelchutney

Häll chutneyn på rena varma burkar och sätt täta lock på med det samma. Lägg detta i en gryta tillsammans med övriga ingredienserna

Äppelchutney

Fräs äpple, lökoch chili i olja. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop. skalade och i bitar. Smaka av med salt & peppar 3 äpplen. 1 rödlök. 1 msk honung