Skala och finhacka löken. Blanda äppelcidervinäger med socker, salt ochhonung i en kastrull. se och det följde jag i princip till punkt och pricka, fast jag lät en kanelstång koka med
Lägg allt i en kastrull med tjock botten, häll i chilin och kryddorna, fräs i olja i några minuter utan att det tar färg och tillsätt vätskan ochhonungen
Förvara dem svalt och mörkt så håller den sig flera månader. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 1 timma. Sätt på locken och låt stå 3 veckor för att mogna. 1 kg skalade och grovhackade syrliga äpplen. 2 finhackade gula lökar. 0,5 dl honung. 4 krossade vitlöksklyftor
Fräs äpple, lökoch chili i olja. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop. skalade och i bitar. Smaka av med salt & peppar 3 äpplen. 1 rödlök. 1 msk honung