Älgstek västerbottenost recept

En frusen knölig älgstek

En frusen knölig älgstek

Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem

Nyårsfirande

Chrisse och jag fixade huvudrätten, där kvällens värd, Patrick försett oss med prima älgstek. Rödbetsrisotto till 14 personer - görs i 2 stora gjutjärnsstekjärn färska rödbetor (ca 600 g) 8 scarlottenlökar 4 vitlöksklyftor 10 msk svenskt smör 8 dl avoriris 8 dl torrt vitt vin 8 dl riven västerbottenost 12 msk koncentrerad grönsaksfond salt peppar Skala, hacka och smörfräs lök och vitlök några minuter. 8 dl riven västerbottenost
Tyrols julbord

Tyrols julbord

Tyrols julbord. En bar möter oss ute på gården. Och hemgjord glögg naturligtvis. I

Ljummen tälknöl av älgstek med en symfoni av nordiska smaker

1-5 kg älginnan lår,vatten salt socker lagerblad krossade enbär vitpeppar svartpeppar gul lök periljestjälkar vetemjöl vispgrädde,messmör svartvinbärsgele äppelcidervinäger havtorn gula kantareller mandelpotatis ägg västerbottenost

Ljummen tjälknöl av älgstek med en symfoni av nordiska smaker

1-5 kg älginnan lår,vatten salt socker lagerblad krossade enbär vitpeppar svartpeppar gul lök periljestjälkar vetemjöl vispgrädde,messmör svartvinbärsgele äppelcidervinäger havtorn gula kantareller mandelpotatis ägg västerbottenost