Och vad passar väl då bättre än att äta något riktigt höstigt som älgstek. ) Servera med kokt potatis, sås och syrliga tillbehör som asiagurka, pressgurka, gelé och/eller salladsvinbär
Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. Den serverades med potatisgratäng,gräddsås av skyn, äppelmos och vinbärsgelé
Servera älgsteken med såsen, kokt potatis, kokta morötter, gratinerad bönor, sallad och gelé. Det går bra att steka utan snöre men formen på älgsteken blir snyggare
1 kg älgstek. 11 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 dl kalvbuljong 2 dl rödvin 2 lagerblad 1 kvist färsk timjan 6 enbär 5 dl vispgräddeGnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. Skär upp din stek i cirka 5 mm tunna skivor och servera med kokt potatis, syltlök, gelé på svarta vinbär, rönnbär eller portvin (eller någon annan gelé) och pressgurka
Vi har ofta druckit vinet till älgstekar av olika de slag och alltid varit nöjda. gelé. Nu har vi söndagskänsla här i huset trots att det är tisdag, men eftersom det är sista dagen med ledigt är det kanske inte så konstigt att vi tror att det är söndag
Jag hade dessutom fått en älgstek av Johan och Lena i "gå-bort-present". Servera köttet i tunna skivor med såsen, kokt potatis samt kokta morötter, haricots verts eller andra favoritgrönsaker och en god gelé
Vi serverade potatisgratäng, gelé, grönsaker och en god sås till. 1 älgstek, djupfryst. /Åsa 1 älgstek. Ibland funderar jag på hur nya rätter kommer till