300g grytbitarsalt och peppar1 dl rött vin0,5 dl soja2 msk kalvfond2 burkar krossadetomater3 strimlade gula lökar2-3 morötter (delade i mindre bitar)2 vitlöksklyftor5 lagerbladsvartpepparkornStek grytbitarna så att de får fin färg, salta och peppra. 2 burkar krossadetomater
Nu är älgjakten är igång och det betyder att frysen snart kommer att fyllas på igen och eftersom jag inte gjort åt allt kött från förra säsongen så passade jag igår på att göra en älggryta
Tillsätt de krossade enbären och lägg allt i en skål stor att rymma grönsaker, kött och vin. Färgen till måltiden kan man få med en enkel sallad blandad med tomater
krossade. Skär paprikan och tomaterna i bitar. 2 tomater. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Blanda löken, vitt vin, vinäger och kryddpeppar i en plastpåse