Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. Vi jobbar inte på samma avdelning, nej inte ens på samma förvaltning men vi sitter ändå fysiskt rätt så nära varandra och kan vinka genom en glasdörr
Idag gjorde maken en supergod älggryta som jag måste få dela med mig av här. Älggryta,. Skär köttet i tunna bitar medan köttet fortfarande är halvfryst, då blir det enklare att skära tunt
Länge sen jag la upp nå recept nu men här kommer en riktigt god älggryta. Skala och dela löken, låt den "svettas" på låg värme i stekpannan innan du lägger i det i grytan
Skala och hacka löken. Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke. Blanda ner köttet. Täck med plastfilm och låt marinera i kylskåp över natten
Den har verkligen imponerat på alla mina gäster. Låt köttet få färg, häll sedan i vinet, vattnet, whiskyn, oxfond, viltfond, rödvinsvinägern, vispgrädden, lagerbladen, färsk timjan och salt + peppar
Skala och hacka löken. Smula i buljongtärningen. Salta och peppra samt smula över lite torkad dragon. Servera tillsammans med ris eller potais och en fräsh sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.