Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
Häll i matlagningsgrädden, buljongen, gelén och den kinesiska sojan och kolorit. Eftersom jag bor ihop med en jägare testar jag tillaga det mesta med älgkött
Följ det receptet, men du behöver inte ha i Liquid smoke och vill du koka ribsen i buljong eller kanske som i gjorde denna gång, i skinkspad från kokning av en julsinka är det ännu bättre
Det gjorde vi till älggrytan också. Häll i crème fraiche och buljong. 400 grytbitar av älg eller nöt. 2 – 2,5 dl buljong, vatten + tärning. 2,5 dl buljong
Det fanns ännu en bit älgkött i frysen och det blev en stor kastrull soppa på Hälge denna gång. Fick så pass mycket ‘spad’ över att jag redde av en knapp liter som buljong, vilket blir jätte gott tillsammans med t ex ett köttpiråg så som här
motsvarande en buljongtärning (flytande, gele eller tärning). ca 700 g kött - jag använde rulle från älg, men kör vad du känner för. Ta en halvfullt 5 dl gräddpaket eller en liten petflaska och fyll med grädde, vatten och buljong. ca 700 g kött - jag använde rulle från älg, men kör vad du känner för
Avsluta med rött vin och buljong. Denna gång blev det en med viltkött, nämligen älg. 1 kg älgstek. 3 msk köttbuljong. ) Om buljongen/grytan är tunn är det rekommenderat att köra de sista 30 minuterna utan lock. 1 kg älgstek. 3 msk köttbuljong