Mmm vad god chilegryta det blev på älgfärs. Mmm vad god chilegryta det blev på älgfärs. 8 port2 gula lökar600 g älgfärs1 pkt bacon1 köttbuljongtärning1 dl tomatpuré1 brk krossade tomater2 brk vita bönor i tomatsås1 msk chilipulver1 tsk timjan2 tsk oreganosalt, peppargrillkryddaetiopisk pepparBryn hackad lök, köttfärs och bacon i mindre bitar i en gjutgärnspanna
Fräs sedan i någon klick smör och lite rapsolja tills baconet är klart. Därefter blandar du ner bacon- och äpplefräset och låter koka några minuter till
Strimla bacon. Stek bacon i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn köttet i baconfettet (ta inte för mycket kött åt gången) och flytta över det till grytan
ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort. 200 g panchetta, rimmat fläsk eller bacon. ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort. 200 g panchetta, rimmat fläsk eller bacon
Fortfarande skördas frukterna av höstens jakt på hjort och älg. Stek tärnad baconet separat. Denna gång är dett ytterligare älgen som står för det härliga köttet
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född