En äktarisotto på avorioris ska lagas under lång tid och med mycket kärlek ( läs parmesanost). Ljuvlig risotto som smälter i munnen  Har du varit på en italiensk restaurang och fått in en risotto som är så ljuvlig att den bara smälter i munnen
Vi brukar fira midsommar på Svaneholm och det är en genuint äkta svensk midsommar med spelemän, midsommarstång och naturligtvis brukar det regna också, men det finns stora härliga träd som man kan gömma sig under
Även den ger viss sötma och fyllighet, men använd aldrig socker eller balsamvinäger i en äkta rödvinssås – det blir vare sig bra eller är “rätt”, vitsen är att det starka reducerandet ska plocka fram alla smaker och erforderlig sötma
Håkan har spenderat denna lediga fredag på egen hand, turat till rökeriet, matshoppat och dessutom slängt in en fylld fläskkarré för att långlagas ugnen som senare ska intagas med en risotto
Jag gjorde min risotto på grötris, för en äktarisotto ska man använda avorioris. Kyckling med sparrisrisotto (4 port)1 gul lök3 msk ghee1 msk vinäger3 dl grötris1 liter lantbuljong12 gröna sparrisar1 dl riven parmesan1 msk timjansalt och svartpeppar4 port kycklingStek kycklingen i ugnen eller varför inte grilla på grillen
Alltså, ingen ost på denna carbonaran om ni vill vara äkta italienare. Det är lika fel som att dricka en cappuccino efter maten eller äta kyckling tillsammans med risotto
Mitt första möte med äkta amerikansk pimento cheese var väldigt, väldigt, väldigt, väldigt angenämt. Grits är i det närmaste risotto gjord på mald majs