Garnera med färsk basilika och servera risottonmed den frästa sparrisen (och eventuellt kött). Risotto enligt basreceptet med parmesan på slutet tycker jag är väldigt krämigt och gott, men det här
Fördela kycklingfiléernaochsparrisen på tallrikar. Dela kycklingfiléerna i två delar, på längden. För alla er som legat sömnlösa sedan i fredags, och undrat vad Najni egentligen hittade på för middag den där kvällen, med ramslökspesto som givet inslag, kommer svaret här
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Här serverar jag örtkryddade kycklingfiléermed grön sparrisoch hemgjord hollandaisesås enligt Maud Onnermarks metod med rumsvarmt i stället för smält smör
Servera risottonmed några knoppar per portion och ringla över gremolatan. Strö över parmesan och lägg i en klick smör och rör runt, så blir risotton krämig och trevlig
Skala och skiva schalottenlökarna och låt fräsa med bacontärningarna. När löken har mjuknat och bacontärningarna är genomstekta, häll på risottoriset (aborioris) och låt fräsa någon minut i pannan under omrörning
Koka sparris i kokande vatten med salt, låt koka några minuter, till de är nästan mjuka, lägg över dem i vatte med några is bitar i, då stoppas kokningen och de behåller sin fina färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.