Ugnsomelett med mozzarella och kyckling. 10 portionerFyra grillade (eller stekta) kycklingfiléer 2 st bollar med mozzarella3 röda lökarEn finger tjock purjolök6 tomater15 ägg (små) 10 stora. 5 dl mjölk4 dl riven ostSalt och pepparItaliensk salladskryddaHacka upp kyckling, lök, purjo, mozzarella och tomat blanda allt på en plåt med bakplåtspapper. Häll äggstanningen över kycklingblandningen, grädda i 200 grader i ca 45 min
Gör en äggstanning av grädden och äggen och blanda i salt och peppar efter smak och häll over pajen. Tärna mozzarellan, dela tomaterna på mitten och förbered champinjonerna
Blanda äggstanning på äggen och grädden/mjölken (jag hade ingen mjölk hemma när jag skapade rätten så därför blev det grädde, men det funkar alldeles säkert lika bra med mjölk) och ös den över potatisen så det precis täcker
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och smaka av med kryddor. Bacon, paprika, lök och krämig mozzarella är härligasmaker som samsas i den goda pajen
Jag tänkte tipsa om en jättegod paj som jag har gjort några gånger och som har lite medelhavstema eftersom det är soltorkade tomater, pesto och mozzarella i den
Riv mozzarellaosten i bitar. Lägg på lök, korv, tomater, mozzarella och basilika och blanda väl. Strö över parmesanost och tillaga i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter. 150 g mozzarellaost