Rotfruktsgratängen (fast det kändes mer som en omelett med tanke på äggstanningen blev också himla trevlig och den kanske blir mitt bidrag till julbordet i år
Lägg på resterande ost, och häll över äggstanningen. Det blev köttfärspaj till dagens middag, och ost/gräslökspaj samt en test som blev ansjovis/ostpaj
Lägg på resterande ost, och häll över äggstanningen. Det blev köttfärspaj till dagens middag, och ost/gräslökspaj samt en test som blev ansjovis/ostpaj
Vispa samman ägg, mjölk, grädde, ost och paprikapulver till en äggstanning. Goda kryddor till rätter med fiskbullar är bl a curry, senap, muskot, kryddpeppar, kryddgrönt, tomat, citron, ansjovis och lök
Häll äggstanningen över fyllningen. Lägg över ansjovisen. Vispa samman, ägg, crème fraîche, kryddor och 1-3 tsk ansjovisspad. 1 burk ansjovis à 100-125 g spara lite spad. 1 -3 tsk ansjovisspad
Häll över äggstanning. Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken. 125 gr ansjovis, 4 st hårdkokta ägg, 1 st rödlök, 0,5 dl creme fraich, 0,5 dl hackad dill, 0,5 dl hackad gräslök. 125 gr ansjovis
Skär äggstanningen i passande bitar och fördela dem på bröden. Tillsätt ansjovisspad. Täck över med aluminiumfolie och grädda i vattenbad mitt i ugnen i ca 1 timme tills äggstanningen har stannat. Klicka på gräddfil och lägg 1 ansjovisfile på varje. 1 burk(ar) ansjovisfileer , 55g. 2 msk ansjovisspad
Spara spadet som fileérna ligger i till äggstanningen. En jättegod lökpaj med ansjovis och chili blev resultatet av min längtan efter jansson, min morfar och hans härliga egenodlade gullök