Jag använde en bit blå ädelost, brie och färskost med dill & gräslök. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Pasta med bacon, ädelost och sparrisPasta med bacon, ädelost och broccoli - byt mot sparris. Slutligen bjuder vi på vår favoritpasta med bacon och ädelost, även här med sparris som det självklara gröna inslaget
Pasta med ädelost, bacon och broccoli. Dela ädelosten i mindre bitar, halvera körsbärstomaterna. Lägg upp den färdiga pastan på en tallrik, varva med smulad blåmögelost, baconbitar, broccolibuketter och dekorera överst med körsbärstomater
Som extrarätt hade vi med oss ingredienser till pastan som beskrivits i ett tidigare inlägg, men det blev över av all annan mat så det blev aldrig aktuellt att äta pastan, istället gjorde vi åt broccolin till ena grytan och tog helt enkelt med bacon, pasta och ädelost hem igen (det är inga ingredienser det går någon nöd på i en vecka som tur är)
gärna lagrad - eller byt hälften till ädelost. Smörj en ugnsform, lägg i den avsvalnade pastan, ovanpå lägger du baconmixen och slutligen häller du över såsen
Pastarätter brukar väl vara just det, men jag vill ha mer grönsaker än pasta helst. När spagettin nästan är klar lägger du i broccolibuketter och låter dem koka med någon minut
Broccoli. 8 dl fjärilspasta200 g kassler1 paket baconPurjolökChampinjonerBroccoliKeldapastasås. Mild ost140 g ädelost, jag valde att använda Kvibille SpecialPeppar, vitlökskryddaKoka upp pastan enligt anvisningarFinskär kasslern, bacon, purjolöken och broccolin. Smörj en ungsfast form med smörHäll över all blandning och pasta i formenSmula ner ädelosten tillsammans med Keldas såsHäll över såsen över gratängen och blanda runtPeppraoch krydda med vitlökskryddaStäll i mitten av ugnen på 225 grader i 25 minuter. Man kan ha ett osttäcke över om man vill 8 dl fjärilspasta. 1 paket bacon. 140 g ädelost
Pasta med fläskfilé i ädelostsås. Jag och maken hävdade i flera år att vi hatade ädelost och höll envist fast vid det tills en dag då vi bestämde oss för att testa
Till den här busenkla pastarätten kokade jag en egen ostsås men om man känner sig stressad och vill korta ner tillagningstiden ytterligare finns färdig ostsås att köpa, typ "Kelda fyra ostar"Tortellinigratäng med salami, broccoli och basilika4 portioner 500 g tortellini, valfri fyllning, gärna färsk1 finhackad gul lök75 g salami i bitar250 g broccoli1 kruka färsk basilika4 dl mjölk2 msk vetemjöl4 dl riven lagrad ostSvartpeppar Till garneringCocktailtomaterBasilika Gör så härKoka pastan något kortare tid än enligt förpackningenLåt pastan rinna avMjukfräs löken i lite olja utan att den får färgLåt salami och broccoli fräsa med på slutetRör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrullTillsätt resten av mjölken och låt koka under vispning i 3 minuterBlanda ner det mesta av osten (spara lite till gratineringen)och rör tills den smältLåt INTE såsen koka merBlanda ner lökblandningen i ostsåsenTillsätt rivna basilikablad Smaka av med svartpepparHäll upp pastan i smord gratängformSlå över såsen och toppa med lite extra ostGratinera i 225 grader i ca 10 min Garnera med cocktailtomater och basilikabladVariant med ädelost och bacon 4 portioner. 250 g broccoli