Ädelost oxfilé recept

Falsk nötfilé med ädelost

Falsk nötfilé med ädelost

Borde ju bli "Falsk oxfilé" då ju. Han brukade även ha i ädelost i färsen som smaksättning så jag testade detta jag med
Morbergs Glögg, Pepparkakor & Ädelost

Morbergs Glögg, Pepparkakor & Ädelost

Till Per Morbergs starkvinsglögg så njöts det av pepparkakor och en krämig ädelost. Tjingeling, i förrgår så fyllde min son 9 år och han hade önskat oxfilé, sötpotatis pommes och hemmagjord bea till middag
Kött med sås

Kött med sås

Häromdagen gjorde jag rostas med hasselbackspotatis och ädelostsås. När potatisen är nästan klar, smält ner ädelosten i grädden i en kastrull tillsammans med lite balsamvinäger och salt och peppar
Nyårsmat 2010/2011!!

Nyårsmat 2010/2011!!

Man river cheddarost fint, ädelost lite grövre och blandar med philadelphiaost och en aning creme fraiche
Ädelostsmör

Ädelostsmör

Och min strävan att använda all mat vi redan köpt hem så kom turen till ädelosten och brysselkålen. Vi grillade oxfilén på nyårsdagen
Ryggbiff med ädelost

Ryggbiff med ädelost

Stek en köttbit eller två i stekpannan, vi valde mörad ryggbiff, en klick ädelost som får smälta ner
Eurovisionmeny

Eurovisionmeny

Halstrad oxfilé med ramslökskräm. Stek oxfilén hastigt runt om i smör och olja, salta och peppra och låt vila några minuter

Gorgonzolafylld oxfilé

500 g oxfilé. 75 g gorgonzola eller ädelost. Skär en ficka i sidan på varje köttskiva och fyll den med smulad ost

Ostgratinerad oxfilé

ädelost eller cheddar. 500 g oxfilé. Skär filén i 8-12 skivor och bulta ut dem lite lätt med kanten av handen

Sås med ädelost och svartvinbär

Vispa sedan ner svartvinbärsgelé, svartvinbärssaft, ädelost och vin. 5-1 msk ädelost. Koka upp grädde, vatten och fond

Ädelostsås

2 st kvibille ädelostar (fetthalt efter egen smak). Häll grädden i en kastrull och värm upp, smula ner ostarna och rör runt tills osten har smält ,häll på cream fraichen och tillsätt vitpeppar och även lite salt

Italienskt

En härligt krämig skaldjurssoppa med kräftterrin och vinterörtsallad, helstekt hjortinnanlår med confitkokad portobello, portvinssås och potatisstrudel med ädelost, björnbärscrème brulée med chokladknäcke och hallonkompott och sedan smultrontårta med chokladkräm

Ädelostfilé

Toppa med gorgonzolan ovanpå oxfiléen. Gorgonzolan kan bytas mot annan ädelost 500 gr oxfilé. Så här gör du

Ädelostsås

En tårtbit ädelost Cambozola. Skär bort det vita "luddet" på osten (det smälter inte). Vispa i crème fraiche, cambozola, buljongtärning och soya i stekpannan