Till Per Morbergs starkvinsglögg så njöts det av pepparkakor och en krämig ädelost. Tjingeling, i förrgår så fyllde min son 9 år och han hade önskat oxfilé, sötpotatis pommes och hemmagjord bea till middag
Häromdagen gjorde jag rostas med hasselbackspotatis och ädelostsås. När potatisen är nästan klar, smält ner ädelosten i grädden i en kastrull tillsammans med lite balsamvinäger och salt och peppar
Lite mer jobb kräver Portvinskokt päron Saint Agur, valnötter & knaprig kavring, men sötman från portvin och päron går fint ihop med den krämiga och smakrika ädelosten
2 st kvibille ädelostar (fetthalt efter egen smak). Häll grädden i en kastrull och värm upp, smula ner ostarna och rör runt tills osten har smält ,häll på cream fraichen och tillsätt vitpeppar och även lite salt
En härligt krämig skaldjurssoppa med kräftterrin och vinterörtsallad, helstekt hjortinnanlår med confitkokad portobello, portvinssås och potatisstrudel med ädelost, björnbärscrème brulée med chokladknäcke och hallonkompott och sedan smultrontårta med chokladkräm
En tårtbit ädelost Cambozola. Skär bort det vita "luddet" på osten (det smälter inte). Vispa i crème fraiche, cambozola, buljongtärning och soya i stekpannan