Att baka yoghurtkaka i Frankrike och Italien är rackarns populärt påstås det, och där använder man den tomma yoghurtburken som mått till de övriga ingredenserna
Lägg smör och 2. 5 dl socker i en skål och vispa pösigt. Tillsätt lätt vispade ägg och vispa väl. Rör ner yoghurt, 3 msk pressad citron, citronskal, mjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda
Banan & Yoghurtkaka med lönnsirap75g smör95g socker1 + 1 st banan300g mjöl10g bakpulver1 ägg60g yoghurt1 st pressad apelsinnågra matskedar lönnsirapMosa den ena bananen tillsammans med smöret, sockret och ägget
Lägg smör och 2. 5 dl socker i en skål och vispa pösigt. Tillsätt lätt vispade ägg och vispa väl. Rör ner yoghurt, 3 msk pressad citron, citronskal, mjöl, bakpulver, bikarbonat och blanda
Bottnet. Mosa kexen i en mixer. Smält margarinet och blanda i kexsmulorna. Tillsätt sockret. Placera bakplåtspapper på botten i en kakform med löstagbart botten
Smält matfettet i en kastrull och blanda ned sockret. Vispa ned ägg och yoghurt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd försiktigt ned det i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.