Ett tips för att rädda maten efter jul är att planera sina inköp, att inte köpa julmat av tradition utan utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
I små textrutor bredvid recepten ger Olga tips om olika genvägar, andra smaksättningar och tips på hur man kan göra recepten ytterligare litet mer barnanpassade
Fares beskriver i inledningsavsnittetav boken att anledningen till att just franska bakverk är favoriter är att Libanon var en fransk koloni under lång tid, vilket har påverkat Libanons konditortraditioner i fransk riktning
Alla tycker om den, både vuxna som barn, och är perfekt nu till midsommar med andra ord. Detta är så klart endast ungefärliga mängder och jag räknar inte, men det är bra att ha som ett mått i bakhuvudet för att det varken ska bli för mycket eller för lite av det goda
Så tänkte dela med mig av lite tips som vi brukar använda oss av för att, ja. Januari månad sägs ju vara sparmånaden, även om det inte skulle vara så så finns det aldrig någon anledning att slänga mat i onödan
mat, jag undviker att få dubbletter av något i skåpen och så köper jag bara färskvaror till de maträtter jag tänker laga och inte en massa andra "bra att ha varor om andan faller på" som sedan måste slängas för att tiden inte räcker till
Andra veckan var inte riktig lika vass med en salviapesto som jag gjorde om till vanlig pesto för att få tjejen att äta den, en mexikansk chili som praktiskt taget var tacos på Hälsans köks färdiga tacofärs och sen en potatisomelett (tortilla) med en sallad som vi faktiskt inte testade pga av flyttstress
Eftersom var och varannan drabbas av olika hjärtproblem i vår del av världen, om inte själva så anhöriga till oss, tycker jag att det här är en bra bok att läsa själv och/eller ge bort till någon vi bryr oss om
Här kommer uppföljaren, proteinglass med smak av nypon. 25 g valfritt proteinpulver, jag blandade till en egen mix av naturellt ärtprotein och laktosfritt vaniljvassleprotein
Alltså vilket barn drömmer inte den drömmen. Tänk om jag inte klarar av. Inte bara att jag fick vara med och baka egna polkagrisar på Grenna utan jag fick även bestämma smak och designa pappret till nya polkan, Jordgubbsdröm Polka
Det är givetvis inte något nytt - min kropp är lite av ett måndagsexemplar. Jag har inte ätit socker, vetemjöl eller mejeriprodukter men allt jag har ätit har inte varit helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.