Gelé-/marmeladgodisar ca 30-35 bitar beroende på storlek3/4 dl koncentrerad saft eller juice1 dl vatten3 dl strösocker3/4 tsk citronsyra2½ msk gelatinpulver utrört i 1 dl vattenGarnering. Låt koka livligt i ca 2 minuter. 2½ msk gelatinpulver
Bakom lucka nummer 7 gömmer sig inte bara ett utan två enkla och goda tilltugg till fredagsdrinken eller glöggen. Grädda i 225 grader tills baconet får färg, cirka 15 minuter
Erkas Perkas mörka chokladfudge1 burk sötad, kondenserad mjölk (375 g)25 g smör250 g mörk choklad (70 %), smält Värm mjölken med smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills smöret smält och mjölken börjat tjockna till en tjock kolasås. Det tar ca 20 min för mjölken att tjockna och det gäller att röra ordentligt hela tiden så att kolasåsen inte bränner vid. Bred ut massan i en lite form, den jag valde var ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. I 2009 års advenskalender bloggade jag om min farbrors vitlökssill den 23. 25 g smör. 250 g mörk choklad. 20 cm
Surdegen10 g jäst5 dl ljummen mjölk10 dl vetemjöl special2 råsockerbitar1,5 g saffranRör ut surdegen och jästen i mjölken. Fördegen8 dl vetemjöl special1 ägg2 dl socker1 tsk salt250 g kesella200 g smör, rumstempereratTill pensling. Lägg på plåt och låt jäsa 20 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250° i 6-8 min. I 2009 års adventskalender bloggade jag om också om lussebullar den 12. 2 råsockerbitar. 2 dl socker
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Stekt ankbröst med korintsås, 5 persca 700 g ankbröst (2 st)Korintsåsen. 2 dl rött portvin2,5 dl vatten2,5 msk viltfond1 dl korintermaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. I 2009 års adventskalender bloggade jag om kolapuffar den 8. 2 dl rött portvin. 2,5 dl vatten. 2,5 msk viltfond. 2 msk smör
2 tsk pepparkakskrydda. 2 tsk pepparkakskrydda. Är det många som går på julledighet i dag. Det är väl värt att fira med en enkel men supergod efterrätt
Blanda övriga ingredienser och häll sedan lagen alltsammans och blanda ordentligtI 2009 års adventskalender bloggade jag om tryffeltårta med choklad och saffran den 21
2 ml Cointreau eller Triple Sec. 2 ml pressad lime eller limemixer, tex Rose’s Lime. 2 delar skumtomtevodka. 2 cl bananlikör. 20 cl apelsinjuice. 2 ml färskpressad lime. 2 ml Cointreau eller Triple Sec. 2 ml pressad lime eller limemixer, tex Rose’s Lime. 2 delar skumtomtevodka. 2 cl bananlikör. 20 cl apelsinjuice. 2 ml färskpressad lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.