4 portioner10SP/portion 8 träspett0,5 förp (250 g) ris1 dl japansk soja2 msk flytande honung1 lime (1 msk saft)600 g kycklingfilé0,5 röd paprika0,5 gul paprika1 gul lök1 påse sallad Så här gör duSätt ugnen på 200°
Yakitori är som ni nog vet japanska kycklingspett. Testa, yakitori har du säkert ätit men missa inte sesamsåsen till bönerna (funkar till andra grönsaker också)
I flera veckor har J och jag varit sugna på japanska kycklingspett, yakitori. Jag tror det började när vi satt och åt varsin bit paj på ett café och såg några andra gäster som serverades yakitorispett
1. Gör såsen. Blanda buljong + vatten, sojasås och socker i en kastrull. Koka sakta i 30 minuter. 2. Blanda ut maizenan med 3 msk vatten och red av såsen under omrörning
De serverar lite allt möjligt, från sushi till Phad Thai, eller vad sägs om en bentolåda med det vanliga yakitori, yakiniku och sushi som de sen lägger en hög med coleslaw i ett hörn
I USA tror jag grilltrenden är att prova mer internationell BBQ – Korean BBQ, Yakitori, Barbacoa. Då kör vi igen, lördag igen och en ny rykande het intervju
Vill du istället ha japanska inslag på grillen kan vi rekommendera Yakitori och Biff Tataki. Yakitori är saftiga grillspett med kycklingbitar och namnet betyder bokstavligen grillad (yaki) kyckling (tori) på japanska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.