Yakiniku
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g tunt skivad entrecôte
  • 15 msk soja (japansk mörk)
  • 14 msk socker
  • 14 msk finskuren purjolök
  • 11 msk pressad vitlök
  • 11 msk rostade sesamfrön
  • 10,5 msk färsk ingefära
  • 10,5 st päron
  • 11 nypa svartpeppar
  • 11 msk sesamolja
  • 1600 g tunt skivad entrecôte 5 msk soja (japansk mörk) 4 msk socker 4 msk finskuren purjolök 1 msk pressad vitlök 1 msk rostade sesamfrön 0,5 msk färsk ingefära 0,5 st päron 1 nypa svartpeppar 1 msk sesamoljaRiv ingefäran och det halva päronet. Blanda alla ingredienser utom sesamoljan. Låt köttet marinera i minst 30 minuter. Stek köttet hastigt i sesamoljan och servera med marinaden som sås. Servera gärna jasminris till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.