Koreanskt

Koreanskt

Friterade vårrullar med fläskfärs och räkor

Friterade vårrullar med fläskfärs och räkor

Vårrullar75 g glasnudlar 300 g fläskfärs 2 dl skalade räkor 1-2 schalottenlökar, finhackad 1 morot, liten, riven 2 dl vitkål, i tunna strimlor 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk ingefära, riven 3 msk fisksås 1 ägg 2 förp vietnamesiska rispapper, ca 24 st neutral matolja, till fritering
Sommarrullar med tre dippsåser

Sommarrullar med tre dippsåser

400 g kycklingfilé 16 rispapper (stora) 0,25 isbergssallad, riven i bitar 150 g risnudlar, kokta och avrunna 1 morot, i tunna stavar 0,5 gurka, i tunna stavar 2 polkabetor, i tunna skivor 1 klyfta rödkål, strimlad 4 salladslökar, i tunna strimlor 1 kruka färsk koriander 1 kruka mynta
Dumplings

Dumplings

Helt klart en favorit från det kinesiska köket hos oss är dessa små gobitar, dom är lätta att göra och det går ganska snabbt om man köper färdiga Dumplingsblad, här vek vi dom ungefär som en Ravioli och man ser ganska snabbt hur mycket fyllning ett blad klarar av
Korean fried chicken

Korean fried chicken

2 tsk gochugaru (koreanskt chilipulver, kan ersättas av mild chilipeppar). Kyckling700 g kycklinglårfilé 2 dl maizenastärkelse 2 tsk vitlökspulver 2 tsk gochugaru (koreanskt chilipulver, kan ersättas av mild chilipeppar) 1 tsk salt 2 msk rostade sesamfrön neutral matolja, att fritera och steka i
Oi namul - kryddmarinerad gurka

Oi namul - kryddmarinerad gurka

Jag anar en ny mattrend i stan. Både Dubbel dubbel och Kino serverar för tillfället koreansk kryddmarinerad gurka som tillbehör
Wontons i het Chili & Sichuansås

Wontons i het Chili & Sichuansås

Den här rätten ska man bara göra om man gillar riktigt het mat annars blir det nog oätbart för den känslige, men
Asiatisk nudelsoppa med köttfärs

Asiatisk nudelsoppa med köttfärs

Det finns ju en fördel med att vabba, och det är ju att man hinner laga lite mer omsorgsfull mat än vardagens snabba lösningar
Gong bao med sidfläsk

Gong bao med sidfläsk

Skär bort eventuell svål och skär fläsket i två centimeter breda strimlor. Lägg strimlorna i en skål. Rör ihop marinaden och häll den över köttet
Yakiniku (Stekt nötkött)

Yakiniku (Stekt nötkött)

Stekt nötkött är ganska populärt i Japan både för att äta ute och hemma. Det finns många Yakiniku restaurang och du kan hitta många typer av såser för Yakiniku
Yakiniku

Yakiniku

600 g tunt skivad entrecôte. 15 msk soja (japansk mörk). 14 msk socker. 14 msk finskuren purjolök. 11 msk pressad vitlök
Sushibollar med lax

Sushibollar med lax

Sushibollar med lax. 19 november 2018 @ 22. 59. ca 25 bollar. 250 g sushiris. 3 msk risvinäger. 3 msk socker. 2 tsk salt
Vietnamesiska sommarrullar

Vietnamesiska sommarrullar

Upphovsmakaren till detta recept är Jennie Walldén, och originalreceptet hittar ni här. Vi fyllde våra rullar med handpillade räkor, glasnudlar, sallad, alfagroddar, persilja, morot, gurka och salladslök
Vårrullar

Vårrullar

För lite sen gjorde jag vårrullar för första gången. Men definitivt inte den sista. Jisses vad gott. Jag älskar vårrullar och när jag hitta detta recept så blev jag överlycklig för det verkade så enkelt
FÄRSKA VÅRRULLAR - ALLT ANNAT ÄN JULMAT

FÄRSKA VÅRRULLAR - ALLT ANNAT ÄN JULMAT

Färska vårrullar kanske inte är den mat man först och främst tänker på när man pratar om vintermat. Men skulle ändå rekommendera er att göra dessa, för godare vårrullar får man leta efter

Färska vårrullar

1. Skala räkorna. 2. Skär gurka och morötter i stavar och avokadon i bitar. 3. Tina mangon. 4. Lägg upp allt i skålar
Vietnamesiska sommarrullar

Vietnamesiska sommarrullar

12 stora vietnamesiska rispapper. 10,25 isbergssalladshuvud, rivet i bitar. 1150 g glasnudlar, kokta och avrunna
Lyckade dumplings med räkor

Lyckade dumplings med räkor

Jag gjorde dumplings igår och de blev faktiskt lyckade. Två lyckade maträtter i rad och jag börjar nästan tro på mig själv som matlagare
Hemgjorda dumplings med sötsyrlig sojadipp

Hemgjorda dumplings med sötsyrlig sojadipp

Hacka vitkålen fint och skiva salladslöken tunt. Blanda samman med fläskfärsen i en skål. Rör samman smaksättningen av mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås