Och visst var det gott, särskilt det extra ostiga, knapriga översta lagret , men det kändes ändå lite bland och trist i kryddningen trots att jag saltade och pepprade ordentligt och hade i lite cayennepeppar
Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “mac and cheese”, en krämig makaronigratäng med ost och annat gott
4-6 500 g makaroner 1 l mjölk 6 msk smör 3/4 dl vetemjöl 1 riven, liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 2 krm cayennepeppar 1 tsk salt 150 g riven lagrad cheddarost 150 g parmesanost eller gruyère 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) Lägg till i inköpslistan
ex. Blandahavregryn, chiafrön, äpplemos och havremjöl i en bunke. Chokladbollar i all ära, men en moderniserad ny variant av "bliss balls" sitter väl inte lite fel
Top up with sparkling mineral water and garnish with sliced pineapple, if you're feeling fancy. You're not trying to puree it, but you want it really well bruised so that it releases more flavour
Toppa med extra mörk cheddar, svartpeppar och chiliflakes. Har ni kanske nån gång fastnat i videoflödet på Instagram med mat och sett dessa krämiga, ostdrypande skapelserna så vet ni vad jag menar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.